Treninzi „Ladies in AI“ ispunili su naša očekivanja

U okviru projekta AI-Women Go Green, uspješno su provedeni treninzi pod nazivom "Ladies in AI" tijekom studenog i prosinca 2023. godine. Treninzi su osmišljeni kako bi educirali žene u području umjetne inteligencije, te kako bi sudionice razvile svoje vještine u ovom sve važnijem sektoru.

Za prvu grupu polaznica, prijavile su se ukupno 124 žene. Zadovoljni smo izvanrednim odazivom i zainteresiranošću, što je nadmašilo naša početna očekivanja. Prvotno planirane dvije skupine od ukupno 30 polaznica, proširene su zbog velikog interesa, omogućavajući tako sudjelovanje 60 polaznica.

Tijekom šest tjedana, polaznice su se sastajale dva puta tjedno gdje su upoznale osnove umjetne inteligencije i Microsoft Azure portala. Program uključuje i stjecanje certifikata Career Essentials in Generative AI i Green Software for Practitioners (LFC131) by The Linux Foundation. Trenutno, polaznice polažu i AI-900: Microsoft Azure AI Fundamentals, jedan od certifikata za kojeg je bila potrebna malo detaljnija priprema.


whatever

Važan aspekt projekta je i poticanje umrežavanja među polaznicama, omogućujući im suradnju i razmjenu iskustava iz različitih profesionalnih područja. Kroz interaktivne grupne aktivnosti, polaznice iz različitih profesionalnih sfera, imale su priliku surađivati i upoznavati se. Ovakvo umrežavanje je pružilo polaznicama jedinstvenu priliku da se upoznaju s drugim inspirativnim ženama, što je doprinijelo izgradnji snažne i podržavajuće zajednice.

S velikim zadovoljstvom najavljujemo da 16. siječnja krećemo s novom grupom polaznica u našim treninzima Ladies in AI. Očekujemo da će i ova skupina iskusiti istu razinu profesionalnog rasta i međusobnog umrežavanja, dok će istovremeno doprinositi održivosti i povećanju profesionalnih kapaciteta.

A možemo nadodati da smo i mi naučili ponešto!


whatever

Projekt je podržan sredstvima Norveškog financijskog mehanizma 2014 – 2021, u okviru Programa Business Development and Innovation Croatia.

Supported by the Norway Grants 2014-2021, in the frame of the Business Development and Innovation Croatia.

Vane Compressor

Vane Compressor