Ostvareni su ciljevi projekta AI-Women Go Green

Krajem travnja obilježit ćemo uspješan završetak projekta AI-WomenGoGreen, inicijative koja je tijekom devet mjeseci obuhvatila niz aktivnosti, a svakako su najvažniji bili treninzi "Ladies in AI". Projekt AI-Women Go Green podržan je sredstvima Norveškog financijskog mehanizma 2014 – 2020, u okviru Programa Business Development and Innovation Croatia.

Putovanje koje je započelo u kolovozu prošle godine, trajalo je ukupno devet mjeseci. Glavni cilj projekta AI-WomenGoGreen bio je osnaživanje žena, vlasnica ili menadžerica malih i srednjih poduzeća, za implementaciju inovativnih, zelenih poslovnih modela kroz obrazovanje o pametnim vještinama u područjima umjetne inteligencije i strojnog učenja.

Treninzi "Ladies in AI" predstavili su osnovne koncepte vezane uz umjetnu inteligenciju i usluge koje se mogu koristiti za kreiranje AI rješenja. Edukacija je bila usmjerena na stjecanje dubljeg razumijevanja uobičajenih zadataka vezanih uz umjetnu inteligenciju. Također, treninzi su bili dizajnirani kao kombinirano učenje koje uključuje vodstvo instruktora uz online materijale na LMS platformi.


whatever

Rezultati projekta su više nego zadovoljavajući. Žene u Hrvatskoj prepoznale su važnost ovakve vrste treninga i edukacija. Ukupno je primljeno 289 prijava u dvije skupine. Ovaj značajan odaziv omogućio je postizanje ključnih ciljeva projekta.

Tijekom projekta, 43 žene koje upravljaju ili posjeduju MSP-ove završile su trening. U sklopu treninga 'Ladies in AI', sudionice su rješavale testove te su na temelju uspješno položenih ispita zaslužile certifikate. 'Green Software for Practitioners' od Linux Foundationa (LFC131) stekla je 41 sudionica, 'Career Essentials in Generative AI' od Microsofta i LinkedIna steklo je 27 sudionica, a 'Microsoft Certified: Azure AI Fundamentals' uspješno je završilo 34 sudionice.


whatever

Važno je napomenuti da smo završetak projekta obilježili zajedničkim Live eventom Invento Summit "The Power of Intelligence", koji je okupio sudionionice treninga "Ladies in AI" iz cijele Hrvatske. Posebna nam je bila čast ugostiti naše norveške partnere iz INNO-SCI School of Programming koji su aktivno doprinijeli u provedbi ovog događaja. Također, dvije naše polaznice treninga predstavile su publici kako je trening pozitivno utjecao na njihovo poslovanje. Nakon summita, na radionicama sljedećeg dana, naša gošća iz Norveške održala je veoma interesantnu radionicu na temu "Who am I in the Age of AI?".

Zahvaljujemo se svim zainteresiranim ženama koje su se prijavile za sudjelovanje u treninzima, našim polaznicama treninga, Norveškim partnerima koji su odradili sjajan posao i naravno Innovation Norway i Norway Grants koji su nam omogućili provedbu ovog projekta.